حساسیت غذایی زمانی اتفاق میافتد که کودک به پروتئینهای بدون ضرر موجود در غذاها واکنش نشان میدهد. معمولاً این واکنش مدت کوتاهی پس از غذا خوردن رخ میدهد. واکنش به حساسیتهای غذایی در هر فردی متفاوت بوده و ممکن است طیفی از واکنشها از خفیف تا شدید را در برگیرد. دانستن واکنشهای آلرژیک به شما کمک میکند تا از کودک خود در زمان بروز این واکنشها مراقبت کنید.
حساسیت غذایی چیست؟
مصرف برخی غذاها ممکن است باعث بروز واکنشهای آلرژیک در کودک مبتلا به حساسیتهای غذایی شود. در نتیجه، سیستم ایمنی بدن (که علیه عفونتها و بیماریها میجنگد) برای جنگ علیه آلرژنهای غذایی، آنتیبادی تولید میکند. آلرژن مادهای در غذا است که باعث ایجاد آلرژی میشود. در صورت لمس گردن یا خوردن غذایی حساسیتزا یا استنشاق برخی ذرات، بدن مواد شیمیایی نظیر هیستامین ترشح میکند تا از خود محافظت کند. این مواد شیمیایی علائم آلرژیک که بر سیستم تنفسی، سیستم گوارش، پوست یا سیستم قلبی عروقی تأثیر میگذارد را تحریک میکند.
مواد غذایی حساسیتزا
کودک ممکن است نسبت به هر نوع غذایی حساسیت داشته باشد اما این 8 آلرژن باعث بروز 90 درصد واکنشهای آلرژیک در کودکان میشوند: ...